×

Over Cryolab Eersel

Cryolab Eersel, opgericht in 1997, houdt zich bezig met onderzoek, bewerking, opslaan en distributie van sperma van diverse diersoorten. De belangrijkste hierbij zijn de hond en de geitenbok.

Cryolab is gevestigd op Nieuwstraat 63a te Eersel. Daarnaast heeft Cryolab een vestiging in Middelbeers bij het NVWA gecertificeerde GKN-dekbokken centrum.

Het onderzoek voeren wij uit met de modernste computermatige analysemethoden die gedigitaliseerde, objectieve en betrouwbare uitslagen geven.

Het bewerken geschiedt in principe op twee manieren: gekoeld bewaren bij 4 graden (chilled of gekoeld sperma) waardoor het 3-5 dagen goed houdbaar is en het door invriezen en opslaan bij -196 graden Celsius waardoor het levenslang houdbaar wordt (ingevroren sperma).

De opslag is in deels geautomatiseerde opslagvaten met vloeibare stikstof welke in een speciaal beveiligde ruimte staan waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt.

De distributie van het bewerkte sperma kan wereldwijd door ons verzorgd worden. Daar is veel ervaring in opgebouwd ook met de export naar quarantainelanden. Wij werken hiervoor samen met een aantal andere spermabanken in diverse landen en met enige vervoerders die ervaring hebben in het veilig en snel transporteren van bewerkt sperma.

Het inbrengen van dit sperma geschiedt bij voorkeur rechtstreeks in de baarmoeder via de TCI-methode.

  • LAATSTE NIEUWS

EVSSAR congres 2024

June 30, 2024

7 Mythen in loops

March 9, 2017
  • Route beschrijving

Cryolab Eersel

Via telefoon zijn we tijdens kantooruren bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Via email de gehele week.


Afspraken voor invriezen en onderzoek kunnen gemaakt worden voor maandag t/m vrijdag en eenmaal per maand op zaterdag.