×
 • image01
 • image02

Cryolab Eersel

opgericht in 1997, houdt zich bezig met onderzoek, bewerking, opslag en distributie van sperma van diverse diersoorten. De belangrijkste hierbij zijn de hond en de geitenbok.

Neem contact met ons op!

Over Cryolab

Cryolab Eersel

Cryolab Eersel, opgericht in 1997, houdt zich bezig met onderzoek, bewerking, opslag en distributie van sperma van diverse diersoorten. De belangrijkste hierbij zijn de hond en de geitenbok.

Cryolab is gevestigd op Nieuwstraat 63a te Eersel. Daarnaast heeft Cryolab een vestiging in Middelbeers bij het NVWA gecertificeerde GKN-dekbokken centrum.

Het onderzoek voeren wij uit met de modernste computermatige analysemethoden die gedigitaliseerde, objectieve en betrouwbare uitslagen geven.

VIEW PDF

Wat we doen

We hebben veel ervaring opgedaan in de export naar quarantaine landen

ONDERZOEK

Het doel van het onderzoek van sperma is om een goede inschatting te kunnen geven van het bevruchtend vermogen..

Lees verder +

BEWERKING

Wij vriezen sperma in (tot -196 graden Celsius) om het hierdoor onafhankelijk van de tijd te maken, makkelijk te kunnen opslaan en te..

Lees verder +

OPSLAG

De rietjes of pellets met ingevroren sperma worden opgeslagen bij ons in een met vele vakken onderverdeelde grote opslag tank..

Lees verder +

DISTRIBUTIE

Een sterk toegenomen aktiviteit van Cryolab is het versturen van sperma naar het buitenland en vice versa. Hierdoor heeft men..

Lees verder +

Wij werken samen met een aantal andere sperma banken en centra voor de voortplanting in verschillende landen.

Cryolab Eersel

Het onderzoek wordt uitgevoerd met de meest moderne computer-based analyse die objectieve en betrouwbare resultaten oplevert uitgevoerd..

 • Hond Afname

  Both the examination of canine semen and further processing starts with a good collection. This is done manually with the dog in a standing position in a quiet area and preferably with a female dog in heat. In this way the libido of the dog is optimal and the quality of the sperm will be optimal too. Experienced male dogs can generally also give good sperm without a female dog in heat.

  kom meer te weten


  Geitenbokken Afname

  The evaluation and handling of goat buck semen is an important process at Cryolab. We closely work together with 'Geiten KI vereniging Nederland'(GKN). Cryolab reviews and evaluates the semen of bucks that GKN wants to use in their herd. To do so, we use a semen challenge test and CASA (computer assisted semen analysis).

  kom meer te weten


  Kat Afname

  Vanaf heden bieden wij een nieuwe service aan. Afnemen, onderzoeken, invriezen en opslaan van katten sperma. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via de mail info@cryolab.nl of per telefoon 0031 497 745 562.

  kom meer te weten


  Duiven Afname

  Sinds kort zijn wij in de gelegenheid duivensperma in te vriezen, op te slaan en te exporteren. Wij werken hiervoor met een speciale verdunner. Voor meer informatie kunt u contact opnemen per mail info@cryolab.nl of per telefoon 0031 497 745 562.

  kom meer te weten

 • Het doel van het onderzoek van sperma is om een goede inschatting te kunnen geven van het bevruchtend vermogen..

  kom meer te weten

 • Sperma kan langer bewaard blijven als het na afname en centrifugeren met een verdunningsmedium wordt

  kom meer te weten

 • De rietjes of pellets met ingevroren sperma worden opgeslagen bij ons in een met vele vakken onderverdeelde grote opslag..

  kom meer te weten

 • Wij vriezen sperma in (tot -196 graden Celsius) om het hierdoor onafhankelijk van de tijd te maken..

  kom meer te weten

 • De inseminatie met gekoeld of ingevroren sperma kan het beste gebeuren via de TCI (Trans Cervicale Inseminatie) methode: dit is de.

  kom meer te weten

 • Een sterk toegenomen aktiviteit van Cryolab is het versturen van sperma naar het buitenland en vice versa..

  kom meer te weten

BLOG

Laatste nieuws

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Thursday, December 21, 2023

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij zijn gesloten van 23 december tot en met 1 januari.

Read More

Uitnodiging lezingen avond

Sunday, December 17, 2023

Cryolab Eersel en Dierenarts Bregje nodigen collega’s, fokkers en geïnteresseerden uit voor een lezingen avond.

Read More

Nieuw: in huis bacteriologisch onderzoek

Monday, November 27, 2023

Vanaf nu is het ook mogelijk om in huis het bacteriologisch onderzoek uit te voeren met als voordeel een snellere uitslag.

Read More

ONTMOET

De medewerkers

Maarten Kappen

Oprichter en eigenaar van Cryolab

Maarten is dierenarts sinds 1984 en actief met Cryolab sinds 1997. Inmiddels zijn we in Nederland een bekend laboratorium dat zich bezighoudt met het invriezen, opslaan en distribueren van ingevroren en gekoeld sperma, ook naar quarantaine landen.

Zijn primaire aandacht gaat uit naar onderzoek voor verbetering van invries technieken. Daarnaast ook de begeleiding van en de zorg voor het waarborgen van voldoende genetische variatie in de diverse hondenrassen en werkgroepen.

Privé zijn er het gezin inclusief hond, 2 katten en 9 kippen, de tuin, het voedselbos en ook nog een oldtimer.

Beatrice Tuske

Financieel medewerker

Administrator sinds het begin, met veel precisie en enthousiasme!

Amber van Mil

Hoofd laboratorium

Ik ben Amber van Mil en woon in Maren-Kessel.

Sinds begin 2016 ben ik werkzaam bij Cryolab Eersel. Ik heb de opleiding Paraveterinair gevolgd aan het Helicon in Nijmegen. Daarna ben ik doorgestroomd naar de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, waar ik de opleiding Dier- en Veehouderij heb gevolgd. Mijn afstudeeropdracht heb ik succesvol afgerond bij Cryolab Eersel. In mijn vrije tijd houd ik mezelf vooral bezig met mijn Labrador Retriever ‘Jessie’ en mijn paard ‘Kwik-Zilver-Z’.

Mrs Ilse de Beijer

Laboratorium medewerker

Mijn naam is Ilse de Beijer en ben woonachtig in Eersel. Na mijn opleiding ben ik begonnen als paraveterinair bij AniCura Dierenkliniek Eersel, sinds januari 2016 ben ik ook werkzaam bij Cryolab Eersel. De afwisseling van beide spreekt mij erg aan. In mijn vrije tijd geef ik agility les op een hondenclub waar ik zelf ook met mijn border collie train.

Bregje van de Meulengraaf

Dierenarts

Nadat ik in 2011 mijn studie diergeneeskunde in Utrecht had afgerond, ben ik eerst werkzaam geweest in de eerstelijns praktijk. Na enkele jaren wilde ik me graag verder ontwikkelen en heb de keuze gemaakt om binnen de orthopedie en fertiliteit verder te gaan. In het Cryolab houd ik me bezig met de fertiliteit van het mannelijk dier, honden en in mindere mate katten. Om de kennis up to date te houden, volg ik graag nascholingen en bezoek jaarlijks het congres van de EVSSAR.

GET IN TOUCH

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in of bel ons op 0031-497-745 562  of 0031-6-82906331