­

logo cryolab

cryolab_1.jpg

Cryolab Eersel, opgericht in 1997, houdt zich bezig met onderzoek, bewerking, opslag en distributie van sperma van diverse diersoorten. De belangrijkste hierbij zijn de hond en de geitenbok.  

Cryolab is gevestigd op adres Hint 16b te Eersel waar ook de Kliniek voor Gezelschapsdieren Eersel zich bevindt. Daarnaast heeft Cryolab een vestiging in Middelbeers bij het  nVWA gecertificeerde GKN-dekbokken centrum.

Het onderzoek voeren wij uit met de modernste computermatige analysemethoden die gedigitaliseerde, objectieve en betrouwbare uitslagen geven.  

Het bewerken geschiedt in principe op twee manieren: gekoeld conserveren bij 4 graden (chilled  of gekoeld sperma) waardoor het tot 5 dagen goed houdbaar is  en het door invriezen en opslaan bij -196 graden Celsius waardoor het levenslang houdbaar wordt (ingevroren sperma).

De opslag is in deels geautomatiseerde opslagvaten met vloeibare stikstof welke in een speciaal beveiligde ruimte staan waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt.

De distributie van het bewerkte sperma kan wereldwijd door ons verzorgd worden. Daar is veel ervaring in opgebouwd ook met de export naar quarantainelanden. Wij werken hiervoor samen met een aantal andere spermabanken in diverse landen en met enige vervoerders die ervaring hebben in het veilig en snel transporteren van bewerkt sperma.

Het inbrengen van dit sperma geschiedt bij voorkeur rechtstreeks in de baarmoeder via de TCI-methode.

cryolab eersel

­